Ingredienser aquafaba mayo
- 0,5 dl kikærtevand
- 1 tsk sennep
- Lidt salt
- 1 spsk. frugteddike
- 2 dl neutral olie
Ingredienser lynsyltede purløgsblomster
- 1 dl eddike
- 1 dl sukker
- 1 dl vand
- Lidt salt
- 1 håndfuld purløgsblomster

Sådan gør du
Blend kikærtevand, sennep, salt og frugteddike til det skummer. Hæld herefter olien i i en tynd stråle, lidt efter lidt. Den skal blive tyk og cremet. Smag til med salt og evt. mere eddike.
Kog syltelagen op. Overhæld det rengjorte patent-/syltetøjsglas med kogende vand. Kom blomsterne heri og overhæld med den lune lage. Sæt straks låg på.
Pynt den færdige mayo med lidt syltede purløgsblomster og server sammen med diverse grønt som f.eks. gulerødder, salater og rødbeder.