Opskrift
02.01.2025

Amerikansk lobsterroll

Denne lobsterroll er en ren delikatesse og sommerlig godbid fra den amerikanske østkyst.
2 personer

Ingredienser

  • 2 stk. store hotdogbrød
  • 150 g jomfruhummerhaler
  • 50 g smeltet smør
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 1 tsk. mayo
  • Skal af 1 citron
  • 1 spsk. hakket purløg
  • Salt og peber
  • 1 stængel selleri
  • 1 forårsløg
  • Revet peberrod
  • Lidt dild til pynt

Sådan gør du

Creme fraiche, mayo og citronskal vendes sammen i en skål og smages til med salt, peber og evt. citronsalt. Tilsæt hakket purløg.

Forårsløg skæres i tynde strimler og selleri skæres i små tern. Alt vendes sammen i dressingen.

Jomfruhummerhaler pilles og er herefter klar til at blive stegt på panden lige inden servering. Efter stegning halveres de og vendes i dressingen.

Anretning
Hotdogbrød flækkes næsten igennem fra top mod bund og smøres med smeltet smør på oversiden samt i skæreåbningen. Lunes i ovn ca. 3 minutter til lune. Hummerfyldet kommes i brødet og toppes med friskrevet peberrod og pyntes med dildbuketter.