Opskrift
05.05.2025

Agnolotti con zucca

Velsmagende angolotti med sort pasta og græskarfyld

Ingredienser pastadej med æg

  • 350 g pastamel (type 00)
  • 3 æg
  • 1 æggeblomme
  • 1 tsk. fint salt
  • Vand til justering

Øvrige ingredienser

  • 1/4 græskar
  • 2 middagskartofler
  • 2 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • 1 tsk. spidskommen
  • 100 g mascarpone

Sauce/glasering

  • 1 dl olivenolie
  • 3 stænger frisk rosmarin

Sådan gør du

Pastadej: Det hele røres sammen på Robot, med hænderne eller i røremaskine. Fugten på dejen kan reguleres med lidt vand på hænderne, den skal være fugtig uden at være klistret. Farv dejen sort med blæksspruttefarve. Man kan også nøjes med at farve halvdelen af dejen med blækspruttefarve og dermed lave 'bolchestriber'. Dejen filmes og kommes på køl i ca. 1 time.

Fyld: Græskar skrælles, kerner fjernes og det skæres i grove tern. Kartofler skrælles og skæres i grove tern. Hvidløg pilles og hakkes groft. Det hele vendes rundt med olivenolie og krydres med spidskommen, salt og peber. Bages ved 170˚C til mørt (ca. 30 minutter). Det hele blendes og afkøles og vendes sammen med mascarpone, inden det kommes i sprøjtepose og er
klar som fyld.

Pasta skæres ud, fyldes og lukkes. Koges i ca. 3 minutter og vendes i olivenolie og hakket rosmarin inden servering.