Opskrift
11.08.2025

Ærtecreme med brunet salviesmør

Velsmagende ærtecreme med brunet salviesmør efter opskrift af Emilie Qvist Kjær. Serveres sammen med f.eks. nybagt brød eller grøntsager.

Ingredienser

  • 150 g udblødte Ingrid ærter
  • 1 dl smagsneutral olie
  • 1 tsk salt
  • Eddike
  • 100 g smør
  • 2 stængler frisk salvie

Sådan gør du

Kog ærterne i rigeligt vand - tilsæt ikke salt, da de så er svære at koge ud.
Når de er kogt, hældes vandet fra - gem dog ca. ½ ltr. til at justere cremen med.

Kør ærterne på en blender sammen med salt og tilsæt olien lidt ad gangen.
Når cremen har nået en passende konsistens og er blevet cremet, smages den til med lidt eddike og evt. mere salt.

Brun smøret i en lille gryde. TIlsæt salvien, når smøret tages af blusset.
Anret cremen med det brunede smør på toppen og server sammen med f.eks. brød eller grøntsager.