Formning af brøddej
Artikel
06.12.2023

Kør ikke sur i surdejen

Peter Mejnertsen og Anja Malle fra Mejnerts gør dig klogere på surdejens verden.

Mejnerts producerer selv økologiske korn og maler selv melet, som bruges i deres bageværksted, og her har Peter og Anja deres daglige gang som hhv. medejer og marketingansvarlig. Træd ind i surdejens verden, hvor Peter og Anja gør dig klogere på stenformaling af mel og alle processerne i bagningen lige fra fodring af surdej, til autolyse, bulkfermentering, afbagning af brødet samt formning af brød og boller og shaping-teknik.

Hæv niveauet

Surdej er egentlig bare et naturligt hævemiddel, der består af mel og vand – men surdej giver de fleste brød en raffineret syrlighed, der bryder kornets sødme, og så tilfører surdejen brødet et ekstra lag af aromaer. Når dagen er omme, har du selv bagt lækkert surdejsbrød og du ved, hvordan du får surdejen til at passe ind i din hverdag og dine arbejdsgange – og ikke omvendt ...

Vi glæder os til at se dig.

Af hensyn til forplejning, venligst oplys hvis du har nogen former for allergener.

Varighed: 5 timer

Vi forbeholder os retten til at aflyse kurset ved mindre end 6 deltagere.