Dysfagi æg og rejer

Dysfagi: smørrebrød i gratinkonsistens

Lær at lave smørrebrød i gratinkonsistens efter de danske retningslinjer sammen med Majken Alexander fra Værdigmad.

Pris: 1.295,- ekskl. moms.
Målgruppe:
Køkkenpersonale, personale på boenheder og modtagerkøkkener.


Dysfagi? Ved du hvad det er? Ved du hvor mange der lider af det i Danmark? Hvilke udfordringer har man med dysfagi i spisesituationerne? Hvad er konsekvenserne? Kan du hjælpe borgerne til bedre livskvalitet? Alle kursusdage starter med teori om vores ældre borgere. Hvilke udfordringer er naturlige følger af alderdom, svækkelse, sygdom og hvilke særlige behov giver det både i forhold til ernæring og konsistensen af den mad der serveres? På vores kurser sætter vi fokus på både danske og internationale anbefalinger, og vi kigger på forskellene imellem de forskellige retningslinjer. Prisen inkluderer morgenmad, frokost, materiale og kursusbevis.

I Danmark er smørrebrød noget, vi stort set alle er vokset op med - det er en del af den danske kultur og dermed forbundet med masser af minder, hygge og fællesskab. Derfor er det for mange med Dysfagi forbundet med et stort afsavn, når det pludselig ikke længere er muligt at spise rugbrød og pålæg.

Formålet er, at du efter dette kursus kan tilberede lækkert og indbydende smørrebrød i gratinkonsistens efter de danske retningslinjer. Du skal arbejde med forskellige geleringsmidler, tarme og forme, så du bliver fortrolig med både konsistens, og hvordan maden kommer til at se lige så appetitlig og indbydende som almindelig mad. Smørrebrødet i gratinkonsistens fremstilles efter de danske retningslinjer. For at være på forkant med udviklingen, ser vi også nærmere på, hvilke ændringer tilberedning af maden i overensstemmelse med IDDSI, niveau 5 vil betyde.

På kurset tilbereder vi sammen rugbrød og franskbrød med
æg og rejer
pålæg som f.eks, kartofler, sild, spegepølse, rullepølse og ost
Hertil kommer pynt som f.eks. tomater, ristede løg, løg, syltede rødbeder

Vi glæder os til at se dig.

Af hensyn til forplejning, venligst oplys hvis du har nogen former for allergener.

Varighed: 6 timer

Maks. deltagerantal: 16

Vi forbeholder os retten til at aflyse kurset ved mindre end 6 deltagere.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt Majken Alexander på majken@værdigmad.dk