Dysfagi svinekød i frikasse

Dysfagi: blød konsistens i varme måltider

Lær at lave varme måltider i blød konsistens efter de danske retningslinjer sammen med Majken Alexander fra Værdigmad.

Pris: 995,- ekskl. moms.
Målgruppe:
Køkkenpersonale, personale på boenheder og modtagerkøkkener.


Dysfagi? Ved du hvad det er? Ved du hvor mange der lider af det i Danmark? Hvilke udfordringer har man med dysfagi i spisesituationerne? Hvad er konsekvenserne? Kan du hjælpe borgerne til bedre livskvalitet? Alle kursusdage starter med teori om vores ældre borgere. Hvilke udfordringer er naturlige følger af alderdom, svækkelse, sygdom og hvilke særlige behov giver det både i forhold til ernæring og konsistensen af den mad der serveres? På vores kurser sætter vi fokus på både danske og internationale anbefalinger, og vi kigger på forskellene imellem de forskellige retningslinjer. Prisen inkluderer let frokost, materiale og kursusbevis.

Vi stiller skarpt på de særlige hensyn, der bør tages til den småtspisende, svækkede ældre borger. Vi starter med 1,5 timer teori og går herefter i køkkenet og eksperimenterer med konsistenser, smag og præsentation.

Hvad bliver dagens måltid for den svækkede borger? Sovs og kartofler? Eller tilbydes kød blendet med sauce, hakket kød eller måske en helt anden ret? På langt de fleste plejecentre serveres fuldkosten i en konsistens, som kun en lille andel af borgerne er i stand til at spise og tygge. Ved at fokusere på den bløde kost kan langt flere borgere inkluderes i dagens måltider.

Vi sætter fokus på, hvilke konsistenser vi skal opnå, og vi prøver at lave hele kødstykker i en blød variant, så den kan serveres til borgere på BLØD kost. Vi kigger på IDDSI niveau 7 og ser, hvilke ændringer der er i forhold til de danske retningslinjer, og hvordan vi videre kan trylle den om til niveau 6. Vi tilbereder grøntsager og tester dem ud fra IDDSI niveau 6 og 7.

Vi glæder os til at se dig.

Af hensyn til forplejning, venligst oplys hvis du har nogen former for allergener.

Varighed: 4 timer

Maks. deltagerantal: 16

Vi forbeholder os retten til at aflyse kurset ved mindre end 6 deltagere.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt Majken Alexander på majken@værdigmad.dk