Historien om BENT BRANDT

Det hele startede i 1967 i hjertet af Aarhus, hvor Bent Brandt og hans hustru Kirsten Brandt etablerede virksomheden. I dag er BENT BRANDT Danmarks førende leverandør af køkkenudstyr – både til offentlige og private erhvervskunder.

Det hele begynder, da Bent Brandt og hans hustru Kirsten Brandt i 1967 beslutter sig for at etablere en virksomhed med salg af køkkenudstyr. Firmaet starter i lejede lokaler i et tidligere pakhus på Frue Kirkeplads i hjertet af Aarhus.

Sammen med to sælgere begynder de at sælge køkkenudstyr, porcelæn og bestik til bl.a. børnehaver, plejehjem, hoteller og restauranter. Senere udvides sortimentet til også at omfatte køkkenmaskiner og køkkenindretning. Firmaet vokser jævnt år efter år, og snart er lokalerne i Aarhus for små til de i alt 40 medarbejdere.

I 1983 flytter virksomheden til større lokaler på Dalsagervej i Egå med plads til udstilling af køkkenudstyr, køkkenmaskiner og undervisningslokale til firmaets kunder. Væksten i firmaet forsætter, og snart er antallet af medarbejdere vokset til omkring 100.

I 2003, da Bent Brandt fylder 67 år, beslutter familien at gennemføre et generationsskifte. Sønnerne Kristian og Mikael Brandt overtager ledelsen. Mikael Brandt bliver administrerende direktør, og Kristian Brandt bliver produktchef for maskinsalg og får det overordnede ansvar for service og salg af maskiner. Bent Brandt fortsætter som bestyrelsesformand.

I 2005 bygger virksomheden nye lokaler i Lisbjerg Erhvervspark med ny administration og udstillingslokaler samt nyt lager. Virksomhedens nye placering tæt på den jyske motorvej E45 giver effektiv adgang til hele det danske marked.

I 2021 overgiver Mikael Brandt rollen som administrerende direktør til Peter Lonnebjerg, der i næsten 20 år har siddet i bestyrelsen for BENT BRANDT. Mikael Brandt overtager posten som arbejdende bestyrelsesformand og den daværende bestyrelsesformand, virksomhedens grundlægger, Bent Brandt fortsætter som bestyrelsesmedlem. 

I dag er vi den største leverandør af udstyr til storkøkkensektoren på det danske marked. Vi leverer blandt andet til hoteller, restauranter, kantiner, storkøkkener og til marine- og offshoresektoren. Vores kendetegn er høj kvalitet, god service og funktionelt design. Vi forsyner vores kunder med alle former for maskiner, inventar samt serverings- og køkkenartikler, og vi yder desuden teknisk service. Vi samarbejder med udvalgte danske og udenlandske leverandører, som kan honorere de høje krav, vi stiller til produkterne. Vi er miljøcertificerede, og vores drift, leverancer og serviceydelser sker med størst muligt hensyn til miljøet.

BENT BRANDT og Myhrvoldgruppen

Pr. 1. november 2021 har BENT BRANDT og Myhrvold-Gruppen slået sig sammen i en stærk nordisk alliance på storkøkkenmarkedet, i detailhandlen og i fødevareindustrien.

BENT BRANDT, der er Danmarks største leverandør af udstyr og isenkram til professionelle køkkener, har erhvervet alle aktierne i den velfunderede norske virksomhed, Myhrvold-Gruppen.

Myhrvold-Gruppen har en stærk position i Norge og Sverige som forhandler af udstyr til Horeca-markedet og fødevareindustrien og ikke mindst til ferskvare- og delikatesseafdelingerne i de store supermarkeder.

Gå til Myhrvold i Norge

Gå til Myhrvold i Sverige

Landkort over Skandinavien