Genbrug længe leve

80-85% af de brugte maskiner, vi får i bytte, renoveres med garanti til gavn for køberne og miljøet. Og skrot bliver til genbrug og god samvittighed.

Når brugt grej er for godt til skrot

Godt grej ER godt grej. Derfor kan det meste af det brugte udstyr, vi opkøber, når der købes nyt, stadig gøre gavn hos andre. Alt brugt udstyr rengøres og kontrolleres, og vi sørger for de nødvendige reparationer på eget specialværksted. Brugte maskiner sælges med minimum 3 måneders garanti.

Når det brugte udstyr er fotograferet, kan du finde det på vores hjemmeside under fanen ’Brugtvarer’. Her optræder det sammen med udstyr, der har været brugt til demonstration eller som er helt nyt, men måske har fået en ridse eller bule under transporten.

Det er Kjeld Jensen, der med mere end 30 års erfaring hos BENT BRANDT tager sig godt af vores genbrugsforretning. Du er velkommen til at ringe til ham på tlf. 8930 0000 og aftale tid til et besøg på brugtvarelageret, så du kan se det grej, du er interesseret i.

Men vent ikke for længe, for der er rift om godt genbrug, så hold øje med hjemmesiden, eller tilmeld dig vores brugtvareagent og få en mail når der kommer nye brugtvarer på lager.

Keld Jensen checker brugt ovn

Skrot er også godt

Brugte maskiner, der ikke kan renoveres, sender vi til ansvarlig skrotning. Her bliver de forskellige materialer adskilt, og det meste bliver genbrugt.

Kabler

Elektriske kabler klippes af produkterne, og stik fjernes. Isoleringen fjernes og metallerne skilles fra hinanden og sendes til omsmeltning, så de kan indgå i nye produkter. 95% af kobberet kan genanvendes.

Elektronik

Elektronikken fra maskiner, der skal skrottes, demonteres, fordi elektronik indeholder kobber, aluminium, guld, plast og andre materialer, der kan forædles og bruges i nye produkter. Men elektronikken kan også indeholde farlige og miljøbelastende stoffer. Derfor er det ved lov bestemt, at det er producentens ansvar at elektronikaffaldet håndteres forsvarligt hos virksomheder, der har specialiseret sig i opgaven.

Køl og frys

Det er også specialiserede virksomheder, der skal skrotte køle- og fryseprodukter. Efter demontering af komponenter med miljøfarlige stoffer knuses produkterne, så materialerne kan sorteres og genanvendes.

Metal

Rigtig meget metal omsmeltes efter sortering til genanvendelse som nye produkter. Jern, stål og nikkelfrit rustfrit stål er magnetiske materialer, som det er nemt at frasortere til omsmeltning som stålskrot. Rustfrit stål med indhold af krom og nikkel, som ikke er magnetisk, separeres i en særlig proces sammen med bl.a. aluminium. Ca. 90% stål og rustfrit stål genanvendes, mens ca. 75% aluminium genopstår som bl.a. nye dåser.