Rugbrødsæbleskiver med æbleflæsk
Ingen jul uden æbleskiver! Men trenden rykker ved juletraditionerne. Den danske nationalspise breder sig som helårs-spise i det nordiske køkken – og i nye, fantasifulde varianter.
Fremgangsmåde:
Bland de tørre ingredienser
Rør våde ingredienser ud i æggeblommerne
Rør den tørre blanding i den våde
Tilsæt revet rugbrød og flæsketern
Pisk æggehviderne stive og fold dem i dejen
Bag æbleskiverne i smeltet smør
Anret med rød æblemos pyntet med løgbåde, æble- og flæsketern samt lidt timian
Tips
Om rød æblemos: Hvis du koger røde æbler møre med skrællen på og moser dem gennem en sigte, får du en flot rød mos.
Om flæsketern: Vi brugte flæsk fra en god gris, der var let sprængt i en salt/sukkerblanding med timian og skåret i tern inden stegning.
Flere æbleskiver: Marcipanæbleskiver eller Saltkaramelæbleskiver med flagesalt?
