close

Rødkålssalat

Få LêLês opskrift på en marineret rødkålssalat.

Kålsalat
Rødkålssalat

Fremgangsmåde

Kyllingebrysterne lægges i kogende, saltet vand og koges ved lav varme. De skal simre i ca. 12-14 min. Lad dem derefter trække i yderligere 10 min. På denne måde opnås det mest saftige kyllingebryst. Lad kyllingen køle af og skær den i lange strimler.

Skyl grøntsager og urter. Snit rødkålen fint, skær guleroden i fine strimler, chilien i skiver og løg i tynde ringe.

Pil granatæblet og hak mynte og sød basilikum groft. Bland det hele i en stor skål sammen med kyllingen.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

Bland godt og server salaten på et stort fad med hakkede peanuts og ristet løg drysset over.

Tip: Du kan også bruge hvidkål eller spidskål.


Tips til marinering

  • En marinade kan laves på enten vin, øl eller syre tilsat krydderier og salt
  • Salt kan tilføres via soja- eller fiskesauce. Saltet får kødet til at holde på saften
  • Eksperimenter med smagsgivere – f.eks. hvidløg, kaffe, chili, sennep, pesto, karrypasta og citronskal
  • Giv marinaden et strejf af noget sødt – honning, rørsukker eller sød chilisauce
  • Marinering skal ske i køleskabet i fryseposer under vakuum eller i pose klemt fri for luft
  • Tag kød direkte fra fryseren og lad det tø op i marinaden
  • Skær evt. kødet i mindre stykker så overfladen bliver større

Industrikøkken · Storkøkken · Køkkenudstyr · Storkøkkenudstyr

BENT BRANDT er leverandør til danske storkøkkener, restauranter og kantiner. Vi leverer alle former for inventar, maskiner samt serverings- og køkkenartikler.

Nu også salg til private. Køb online på bentbrandt.dk