Kråseconfit med salat og æbler

Jan Friis-Mikkelsens opskrift på en efterårsforret til 4 personer.

Fremgangsmåde

Kråser er lidt vanskelige at ordne, men i det store hele drejer det sig om at skære igennem der, hvor den hvide sene sidder. Skær indtil du rammer den gule "kråsesæk". Hvis du er heldig, kan du trække kråsen af sækken, uden den brister. Ellers må du tæmme kråsen for indhold og evt. Skylle den. Herefter skal den skæres fri for sener, så kun det rene kød er tilbage. Brug en ikke for stor, stiv kniv.

Krydr kråserne med salt og peber, som hvis du skulle til at stege dem. Tilsæt grofthakket timian, rosmarin og hvidløg. Vend rundt i det og lad kråserne stå i mindst 2 timer, gerne i køleskab til næste dag. Kog kråserne i gåsefedtet, det er vigtigt, at de kun næsten koger, da kråserne udtørrer, hvis de koger for kraftigt. Det tager et par timer, før de er færdige. Smag, om de er møre.

Skær æblet i både. Pluk kørvelen fint.

Skyl og afdryp salaten og pluk passende stykker. Bland forskellige salatblade: noget rødt, noget grønt, noget lyst og noget, der stritter og giver volumen.

Rør en dressing sammen ad eddike, vand, sennep og farin, tilsæt skalotteløg, hvidløg og rosmarin. Rør olivenolie i lidt efter lidt. Smag til med salt, peber og evt. Lidt mere eddike eller olie.

Rist kråserne på en varm pande i lidt af gåsefedtet, til de er sprøde hist og her. Vær forsigtig, kråserne kan godt hoppe og sprøjte en del under stegningen. Pas på med varmen. Tag kråserne af panden.

Steg herefter æblebådene på den samme pande ved moderat varme og krydr med salt og peber.

Vend salat og kørvel med dressingen, ikke nødvendigvis det hele.

Anret salaten på tallerken med æbler og kråser fordelt i og omkring salaten. Servér resten af dressingen ved siden af i en skål og spis grillede brødskiver til.

Læs om vores besøg hos Jan Friis-Mikkelsen her.

{{headline}}

{{product.FullName}}
Omtanke

{{product.FullName}} Varenr: {{product.Number}}

Pris/stk (ekskl. moms)
Pris/stk (inkl. moms)
Pris (ekskl. moms)
Pris (inkl. moms)
{{product.Price.Value * vat | currency : '' : 2}}
FØR {{product.PriceBefore.Value * vat | currency : '' : 2}}
Sælges i pakker a {{product.ItemPackage}} stk.  
Forventet leveringstid: 1-2 hverdage. Bestillingsvare - forvent leveringstid. Midlertidigt udsolgt - forvent leveringstid

Industrikøkken · Storkøkken · Køkkenudstyr · Storkøkkenudstyr

BENT BRANDT er leverandør til danske storkøkkener, restauranter og kantiner. Vi leverer alle former for inventar, maskiner samt serverings- og køkkenartikler.
Køb på bentbrandt.dk - også online salg til private.