Kille Ennas rabarberglaserede kartofler

Kille Enna – konstant nysgerrig kok – har udgivet bogen 'Kartofler på bordet' med 80 dejlige opskrifter, hvor kartofler ikke kun er tilbehør, men hovedingrediens. 32 forskellige, gamle kartoffel­sorter fra Nordisk Genbank er blevet fremavlet i mulden på Killes ejendom i Skåne og tilberedt med sædvanlig, smagsfremtryllende idérigdom.

Kille Ennas rabarberglaserede kartofler
Kille Ennas rabarberglaserede kartofler

Fremgangsmåde:

Selvom de fleste foretrækker nyopgravede små kartofler i en kogt version, har Kille Enna ingen skrupler med at ovnbage dem ved høj temperatur fra tid til anden. De unge knolde smager spædt, sødt og naivt og matcher rabarbernes ekstra­ordinære frugtsmag rigtigt godt.

Rabarberkompot

Start med at skære rabarberstænglerne i 1 cm tykke skiver. Kom dem i en lille gryde. Kom kardemommekapslerne og 2 spsk. af sukkeret op i en elektrisk kaffemølle og kværn det til et flormelisagtigt pulver. Kom blandingen og resten af sukkeret i gryden. Bring det hele til kogepunktet og kog ved høj varme, indtil kompotten tykner. Det tager ikke mange minutter. Tag gryden af varmen.

Skrub kartoflerne og tør dem let. Vend kartoflerne i olien og krydr med salt og peber.

Bag kartoflerne i en 200°C varm ovn i ca. 20 minutter eller til de er møre og gyldne. Halvér de varme kartofler, læg dem tilbage i bradepanden, tilsæt rabarberkompotten og bland grundigt.

Bag i yderligere 2-3 minutter.

Bland med rucolaen, så den bliver lidt blød af kartoflernes varme.

{{headline}}

{{product.FullName}}
Omtanke

{{product.FullName}} Varenr: {{product.Number}}

Pris/stk (ekskl. moms)
Pris/stk (inkl. moms)
Pris (ekskl. moms)
Pris (inkl. moms)
{{product.Price.Value * vat | currency : '' : 2}}
FØR {{product.PriceBefore.Value * vat | currency : '' : 2}}
Sælges i pakker a {{product.ItemPackage}} stk.  
Forventet leveringstid: 1-2 hverdage. Bestillingsvare - forvent leveringstid. Midlertidigt udsolgt - forvent leveringstid

Industrikøkken · Storkøkken · Køkkenudstyr · Storkøkkenudstyr

BENT BRANDT er leverandør til danske storkøkkener, restauranter og kantiner. Vi leverer alle former for inventar, maskiner samt serverings- og køkkenartikler.
Køb på bentbrandt.dk - også online salg til private.