Kille Ennas rabarberglaserede kartofler
Kille Enna – konstant nysgerrig kok – har udgivet bogen 'Kartofler på bordet' med 80 dejlige opskrifter, hvor kartofler ikke kun er tilbehør, men hovedingrediens. 32 forskellige, gamle kartoffelsorter fra Nordisk Genbank er blevet fremavlet i mulden på Killes ejendom i Skåne og tilberedt med sædvanlig, smagsfremtryllende idérigdom.

Fremgangsmåde:
Selvom de fleste foretrækker nyopgravede små kartofler i en kogt version, har Kille Enna ingen skrupler med at ovnbage dem ved høj temperatur fra tid til anden. De unge knolde smager spædt, sødt og naivt og matcher rabarbernes ekstraordinære frugtsmag rigtigt godt.
Rabarberkompot
Start med at skære rabarberstænglerne i 1 cm tykke skiver. Kom dem i en lille gryde. Kom kardemommekapslerne og 2 spsk. af sukkeret op i en elektrisk kaffemølle og kværn det til et flormelisagtigt pulver. Kom blandingen og resten af sukkeret i gryden. Bring det hele til kogepunktet og kog ved høj varme, indtil kompotten tykner. Det tager ikke mange minutter. Tag gryden af varmen.
Skrub kartoflerne og tør dem let. Vend kartoflerne i olien og krydr med salt og peber.
Bag kartoflerne i en 200°C varm ovn i ca. 20 minutter eller til de er møre og gyldne. Halvér de varme kartofler, læg dem tilbage i bradepanden, tilsæt rabarberkompotten og bland grundigt.
Bag i yderligere 2-3 minutter.
Bland med rucolaen, så den bliver lidt blød af kartoflernes varme.