close

Hvid chokolademousse

Hvid chokolademousse a la zabaglione, Oscietra caviar fra Rossini, vanilleis, rålakrids og oliven. Steffen Villadsen fra Molskroen giver her sin opskrift på en lækker chokolademousse.

Hvid chokolademousse
Hvid chokolademousse.

Fremgangsmåde

Hvid mousse:

Kog fløde op med vanille, sukker og citronskal.
Sigt fløden over hakket hvid chokolade.
Rom og den udblødte husblas røres i massen.
Afkøles et døgn og piskes op til konsistens af let flødeskum.

Vanilleis:

Kog mælk, fløde og vanille op. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt. Rør den kogende mælkeblanding i æggemassen og kom den tilbage i gryden.
Legeres ved omrøring til 80 grader. Den udblødte husblas røres i. Fryses på paco-bæger og køres op ca. 1 time inden brug.

Anretning:

Lav en flot dut af hvid choko-mousse og lav en fordybning heri med en varm ske. Anret en quenelle af 10 gram caviar i fordybningen. Kugl isen op og placér ved siden af moussen. Drys rå lakridspulver og hakkede tørrede oliven over retten.

Læs også om vores besøg på Molskroen her.

Industrikøkken · Storkøkken · Køkkenudstyr · Storkøkkenudstyr

BENT BRANDT er leverandør til danske storkøkkener, restauranter og kantiner. Vi leverer alle former for inventar, maskiner samt serverings- og køkkenartikler.
Nu også salg til private. Køb online på bentbrandt.dk