close

Camillas rugbrød

Camilla Jølver fra Blindecentret Bredegaard i Fredensborg giver her sin opskrift på rugbrød.

Sådan gør du:

Dag 1: Rør alle ingredienser sammen til en våd masse, der stilles ved stuetemperatur dækket med et klæde til næste dag.

Dag 2: Tilsæt mel og vand og rør dejen sammen. Den er nu fingerfast. Læg 3 kg dej i hver form, glat overfladen med vand, prik med en gaffel. Lad dejen hvile ved stuetemperatur et par timer, inden den dækkes til og sættes på køl til næste dag.

Dag 3: Lad brødene hæve op til kanten af formen ved hjælp af ovnens raske-program med fugt. Bag ca. 90 minutter ved 160°C til en kernetemperatur på minimum 98°C. De varme brød har bedst af at hvile et døgn inden de skal skæres.

Rugbrød
Surdejsrugbrød til afkøling.

Læs mere om Cammila Jølver og Blindecentret Bredegaard her.

Industrikøkken · Storkøkken · Køkkenudstyr · Storkøkkenudstyr

BENT BRANDT er leverandør til danske storkøkkener, restauranter og kantiner. Vi leverer alle former for inventar, maskiner samt serverings- og køkkenartikler.
Nu også salg til private. Køb online på bentbrandt.dk