close

Juleassistance i køkkenet

Hvem siger, at den traditionelle juleand skal steges traditionelt? Og er den uundværlige rødkål nødvendigvis lavet, som vor mor lavede den – for ikke at tale om risengrøden og kirsebærsaucen? Her giver kok og inspirationskonsulent hos BENT BRANDT, Dennis Rafn, sit bud på, hvordan RATIONAL-ovnen på en utraditionel måde kan sikre den helt perfekte andesteg og han viser, hvordan FRIMA'en leverer risengrøden, der ikke kan brænde på, mens du laver noget andet. Og samme FRIMA assisterer også med en fornyelse af rødkål og kirsebærsauce.

Lad os starte med anden. Den placeres jo sædvanligvis liggende i GN-kantinerne i ovnen. Men det kan gøres bedre. Lad anden stå på højkant. RATIONAL har udviklet en patenteret rist med spyd med plads til fire ænder – forskudt og på højkant. Det betyder, at varmen fordeles jævnt over hele anden, så skindet bruner jævnt og brystkødet bliver mere saftigt. Med den 'skorstenseffekt', der opstår, reduceres tilberedningstiden markant, og det styrer teknologien.

Og som Dennis foreslår: Placér en tom GN-kantine under spyddet – så har du saften til den uundværlige andesovs.

Der er også lavet en rist, hvor spyddene er tilpasset kyllinger.

Men hvad med fyldet?

Hvad er en juleand uden fyld af æbler og svesker - for det er der vel ikke plads til, når anden står på spyd?

Dennis foreslår, at du lader FRIMA overtage opgaven (måske i en version, hvor lyse rosiner overtager sveskernes rolle – for variationens og smagens skyld). Og nu du er i gang med at ændre rutinerne, kan du jo også passende overlade den obligatoriske rødkål til FRIMA'en, så du kan bruge tiden på noget andet.

For den computerstyrede FRIMA – og RATIONAL-ovnen også – gør det ud for en ekstra medarbejder i køkkenet. Du kan trygt overlade fremstillingen af enhver ret til teknologien, for det er dig og din faglighed, der bestemmer, hvordan resultatet skal være. Teknologien er din garant.

Dennis Rafn med en Rational ovn
Dennis Rafn viser teknologien i en Rational-ovn.

Du vil aldrig opleve, at noget brænder på i en FRIMA – selv om panden når 200°C på 90 sekunder - med en fuldstændig ens temperatur over hele fladen.

Et eksempel: risengrød

Med FRIMA'ens indstillinger til de forskellige tilberedninger bliver det nemt for dig. Du skal blot trykke på den tilberedning, du ønsker, så guider FRIMA dig gennem arbejdet. Det gælder også, når du skal koge risengrød til risalamande. Tryk på knappen med dessert og vælg 'Risengrød' – hæld mælk i karret og kom stegespyd i mælken. Symbolet i panelet viser, når du skal tilsætte ris og røre rundt. Når symbolet for 'at røre' forsvinder, kan du lukke låget i og lave noget andet, mens FRIMA tilbereder din risengrød uden at brænde på og uden at koge over.

Du skal ikke bruge tid på at overvåge processen – lav noget andet i stedet, for det kan ikke gå galt. Du kan jo sikkert sagtens finde andre gøremål her op mod jul…

Vil du vide, hvordan stegespyddet skal placeres, eller er der i det hele taget noget, du er i tvivl om, skal du bare 'spørge FRIMA'. Uanset hvor du er i processen, kan du altid søge hjælp i den bagvedliggende database ved at trykke på ikonet med spørgsmålstegnet.

Få også et par opskrifter til Frimaen her: Æblekompot med lyse rosiner og Rødkål på Frima.

Industrikøkken · Storkøkken · Køkkenudstyr · Storkøkkenudstyr

BENT BRANDT er leverandør til danske storkøkkener, restauranter og kantiner. Vi leverer alle former for inventar, maskiner samt serverings- og køkkenartikler.

Nu også salg til private. Køb online på bentbrandt.dk