Turbinehallens skaldyrssalat
Orientalsk marineret skaldyrssalat med scampi & kammuslinger serveret med reduktion af teriyaki
Fremgangsmåde:
Scampi og kammuslinger gives et let damp i ovn eller i en bambus damper og sættes på køl.
Marinaden til retten laves ved at tage en morter og komme hvidløg, koriander, galangarod, limeskal & chili & give det en god tur. Derefter hældes lime og sesamolie i og skaldyr vendes i marinaden og trækker et par timer.
Teriyaki laves ved at sætte 2 dl. soja, ½ dl. mirin, ½ dl. sukker, 30 gr. ingefær, 1 chili, 4 fed hvidløg over i en gryde og reducere ved lav temp. til ca. halvdelen. Væsken nedkøles og er klar til servering. Retten anrettes og serveres.
Læs mere: Godt nemt nyår - læs om vores besøg hos Turbinehallerne her.
