close

Turbinehallens krondyrfilet

Grillet marineret krondyrfilet serveret med ande-prosciutto, baconsky, skalotter i æbleeddike, salsa af grillede artiskokker & tomater samt skovens urter.

Fremgangsmåde:

Krondyr klargøres og krydres med salt og peber. En grilpande sættes over på max temp. på komfuret.

Krondyrfileten vendes på grilpanden så der kommer grilmærker rundt om hele fileten. Fileten skal stadig være rå i midten. Fileten ligges i marinaden & marineres natten over.

Andebryst gnides i groft salt samt de tørrede krydderrier og pakkes i film og sættes på køl i 4 dage. Saltet trækker væske ud af kødet og graver andebrystet.

Æbleeddike koges op med brun farin stjerneanis og lauerbærblade. Køles ned & hældes over de pillede skalotteløg og trækker 3-4 dage på køl. Bacon sættes over at koge i koldt vand og koges langsomt op. Der skummes for urenheder og vandet sigtes fra i en skål.

Vandet koges op og sigtes igennem et klæde. 3 blade husblas tilsættes pr. deciliter væske og sættes på køl i en fladbundet skål. Artiskokker snittes fint og tomater skæres super tyndt på et mandolinjern. Herefter blandes de sammen med friske hakkede urter & smages til med en sjat olivenolie og friskkværnet peber.

Krondyr skæres i tynde skiver, andebryst skæres i tuyde skiver og anrettes sammen med baconsky, salsaen og fintsnittede syltede skalotter.

Så kan der serveres.

Læs mere: Godt nemt nyår - læs om vores besøg hos Turbinehallerne her.

Turbinehallernes krondyrfilet
Krondyrfilet, serveret i SP1S engangsservice.

Industrikøkken · Storkøkken · Køkkenudstyr · Storkøkkenudstyr

BENT BRANDT er leverandør til danske storkøkkener, restauranter og kantiner. Vi leverer alle former for inventar, maskiner samt serverings- og køkkenartikler.

Nu også salg til private. Køb online på bentbrandt.dk