Turbinehallens chokolademousse
Kraftig chokolademousse med havtorn hertil solbær i madeira, kondenseret mælk og bærculis.
Forberedelse:
Hæld lidt sukker & madeira over de friske pillede havtorn og lad dem trække et par timer. Madeira & rørsukker kommes over solbærene og trækker på køl. Dåsen med kondenseret mælk kommes uåbnet I en gryde med vand som dækker og sættes på komfyr ved medium temp. I 3-4 timer. Dåsen tages op af det kogende vand & nedkøles I køleskab.
Chokolademoussen:
Smelt chokolade og smør over et vandbad. Pisk æggehviderne skummende; tilsæt 1 spsk. sukker, og pisk dem helt stive. Tilsæt så resten af sukkeret langsomt, mens du pisker ved høj hastighed. Vend æggeblommerne i, lidt ad gangen, i chokolademassen, og rør til en ensartet masse.
Kom derefter ¹⁄₃ af hviderne i chokolademassen, og bland det hurtigt med en dejskraber ved at vende fra midten & ud mod skålens sider, samtidig med at skålen drejes. Tilsæt resten af hviderne. Vend det forsigtigt sammen til en ensartet masse. Vend havtorn I moussen & kom moussen i portionsglas & sæt dem tildækket i køleskabet.
Alt anrettes og den kondenserede karamel kommes I sprøjtepose og anrettes på moussen med bær og frysetørret havtorn.
Læs mere: Godt nemt nyår - læs om vores besøg hos Turbinehallerne her.
