Sommerbuk

Sommerbuk med fermenterede ærter og glaskål

Sommerbuk

Sommerbukken:

Ordne bukken og brug køllen. Del den ud i små kød stykker. Gem ben og sener til fonden. Steges op lige inden servering og serveres rødt.

Ærterne:

Jeg har brugt fermenterede ærter. Sidste år (2014) fermenterede jeg i en saltlage på 2% lige inden servering har jeg svunget dem rundt i en kasserolle så de blir varmet op. Tørret ærtebægl er bælgen fra i sommers vi har tørret i dehydrater ved 40° i 24 timer. Herefter i de kørt på kaffemølle til fint grønt pulver.

Har brugt den sol smagsforstærker af ærten til trods for vi på vej mod efteråret nu.

Glaskål:

Tag glaskålen og lave lange tynde bånd på japansk mandolin. Skæres herefter ud i en størrelse der hedder 3x15 cm. Blancer herefter i let saltet vand. Tag cirka 150 g smør. Kom lidt røgsmuld i en pistol og ryg dit smør under tætlukket beholder. Smelt herefter i en gryde. Dine glaskål bånd duyppes herefter i røget smør og rulles til ruller. Der skal være 3 pr mand. Kom dem i hol o mat og hold dem varme til servering på cirka 60° inden servering brændes de på toppen med gasbrænder så de får det rå look.

Fonden:

Tag dine benrester fra sommerbuken og brun det hårdt af i en lille smule olie. Kom skalotteløg, porre, hvidløg og gulerødder ved som er renset og ordnet i grove stykker. Brun det hele godt af og kom rødvinen på. Lad det reducere ind til der cirka er 1 dl vin tilbage. Kom 2 L vand på og skru ned.

Lad det står stille og roligt og simre ind til der cirka er 1/2 L fond tilbage. Sørg for at skumme af hele tiden samt fjerne fedtet så det ikke koger med.

Persillepuré:

Tag alt persillen og pluk det fra stilken. Blancer det hele i letsaltet vand. Tag cirka det halve af din fond og blend på termomixer med persillen ved 60° i 10 min på fuld skrue. Kom puréen på sutteflaske og stil i hol o mat til servering.

Saucen:

Tag resten af fonden og smag den til med salt og peber. Kom thick & easy i og giv dem med stavblenderen. Inden servering kommes lidt smør i.

Urterne:

Pluk timian blomst af, de skal være en blomst på hver kål rulle. Pluk fuglegræs ud og læg ligeldes på hver kål rulle lige inden servering.

Læs også: Når holdninger bærer frugt; vi har besøgt Hotel Saxkjøbing.

{{headline}}

{{product.FullName}}
Omtanke

{{product.FullName}} Varenr: {{product.Number}}

Pris/stk (ekskl. moms)
Pris/stk (inkl. moms)
Pris (ekskl. moms)
Pris (inkl. moms)
{{product.Price.Value * vat | currency : '' : 2}}
FØR {{product.PriceBefore.Value * vat | currency : '' : 2}}
Sælges i pakker a {{product.ItemPackage}} stk.  
Forventet leveringstid: 1-2 hverdage. Bestillingsvare - forvent leveringstid. Midlertidigt udsolgt - forvent leveringstid

Industrikøkken · Storkøkken · Køkkenudstyr · Storkøkkenudstyr

BENT BRANDT er leverandør til danske storkøkkener, restauranter og kantiner. Vi leverer alle former for inventar, maskiner samt serverings- og køkkenartikler.
Køb på bentbrandt.dk - også online salg til private.