close

Nicolais Speltbrød

Bager og forfatter Nicolai Halken Skytte har været på besøg i Kims Køkken, og det fik deltagerne både ny viden, inspiration og lækre gærbrød og kager ud af. Nicolai har været bager ved både Meyers Køkken og hos Emmerys.

Sådan gør du:

Dag 1

Vand, surdej og gær røres sammen. Herefter tilsættes sigtet spelt, fuldkorns spelt og salt. Dejen æltes godt, til du får en blank og elastisk dej. Men vær opmærksom på, at speltdej ikke tåler helt den samme æltning som en almindelig hvededej, da glutenstrukturen er lidt blødere i spelt end i hvede.

Efter æltning kommes dejen op i en oliesmurt bøtte med låg og sættes på køl i 24 timer.

Dag 2

Dejen vendes ud på et oliesmurt - eller meldrysset - bord og deles forsigtigt i to lige store brød. Hvert brød kommes i en smurt 1,5 liters form. Brødene hæver til lige under kanten og bages ved 220°C i ca. 30-35 minutter.

Brødene afkøles på en brødrist.

Gør som Nicolai Halken Skytte:

Dejen hældes forsigtigt ud på et bord drysset med mel
Dejen hældes forsigtigt ud på et bord drysset med mel.
Mærk på dejen, om den er ’moden’  – den skal føles let og blød
Mærk på dejen, om den er 'moden' – den skal føles let og blød.
Hvis du vil bage boller: Hak dejen ud i passende stykker.
Hvis du vil bage boller: Hak dejen ud i passende stykker. Læg dem på bagepladen uden at forme dem yderligere (på de nye plader kan der bages uden bagepapir).
Hvis du vil bage flutes: Rul forsigtigt i hver ende uden at slå luften ud af dejen.
Hvis du vil bage flutes: Rul forsigtigt i hver ende uden at slå luften ud af dejen.

Industrikøkken · Storkøkken · Køkkenudstyr · Storkøkkenudstyr

BENT BRANDT er leverandør til danske storkøkkener, restauranter og kantiner. Vi leverer alle former for inventar, maskiner samt serverings- og køkkenartikler.

Nu også salg til private. Køb online på bentbrandt.dk