Knoldselleribygotto med vesterhavsost, råsyltet knoldselleri og løvstikke

Lasse Skjønning Andersens opskrift på en aftengrød til 4 personer.

Fremgangsmåde

Råsyltet knoldselleri

Rens knoldselleriet for jordrester og urenheder med en skuresvamp. Hvis der sidder ekstra meget jord på kan man bruge en kartoffelskræller. Skær knoldselleriet på et mandolinjern eller i ultra tynde skiver med en skarp kniv. Bland rapsolie og æbleeddike i en skål og hæld ud over de fine knoldselleriskiver.

Knoldselleripuré og fyld

Rens knoldselleriet for jordrester og urenheder med en skuresvamp. Hvis der sidder ekstra meget jord på, kan man bruge en kartoffelskræller. Skær knoldselleriet i tern af 2×2 cm. Varm smøret op i en gryde ved svag varme og kom knoldselleriternene i. Steg af ved medium varme indtil stykkerne er møre. Stil ⅓ af ternene til side og blend resten med fløde til en grov puré.

Bygotto

Kom perlebyg og bouillon i en gryde og kog op ved høj varme. Skru ned til medium varme når perlebyggene koger og lad dem koge ind. Kom de stegte knoldselleristykker samt puré i og kom yderligere 2 dl kogende vand ned i gryden og kog op. Kom Vesterhavsost i når bygottoen stadig er let flydende. Skru ned for varmen og rør godt rundt. Bygottoen skal være cremet og let i konsistensen. Smag til med salt og æbleeddike og server med det samme.

Anretning

Anret bygottoen i skåle eller dybe tallerkener. Top med 6-7 stykker råsyltede knoldselleri, en håndfuld grofthakket løvstikke og friskkværnet sort peber.

Knoldselleribygotto med vesterhavsost, råsyltet knoldselleri og løvstikke
Knoldselleribygotto med vesterhavsost, råsyltet knoldselleri og løvstikke

Lasse og verdensgrøden

Historien om GRØD startede som en slankekur. Kedelig, klistret og ikke særlig velsmagende. Men så begyndte teenageren Lasse at eksperimentere, og grød blev til den ene livret efter den anden. I september 2011 besluttede den 21-årige autodidakt at dele sin begejstring med andre, og den første grødbar åbnede i Jægersborggade i København.

Læs historien om GRØD her.

{{headline}}

{{product.FullName}}
Omtanke

{{product.FullName}} Varenr: {{product.Number}}

Pris/stk (ekskl. moms)
Pris/stk (inkl. moms)
Pris (ekskl. moms)
Pris (inkl. moms)
{{product.Price.Value * vat | currency : '' : 2}}
FØR {{product.PriceBefore.Value * vat | currency : '' : 2}}
Sælges i pakker a {{product.ItemPackage}} stk.  
Forventet leveringstid: 1-2 hverdage. Bestillingsvare - forvent leveringstid. Midlertidigt udsolgt - forvent leveringstid

Industrikøkken · Storkøkken · Køkkenudstyr · Storkøkkenudstyr

BENT BRANDT er leverandør til danske storkøkkener, restauranter og kantiner. Vi leverer alle former for inventar, maskiner samt serverings- og køkkenartikler.
Køb på bentbrandt.dk - også online salg til private.