Helleflynder med vilde svampe, saltede stikkelsbær og hjemmesyrnet muslingefløde
Få Restaurant Havnærs opskrift på helleflynder her.
Fremgangsmåde:
Syltede svampe
Halvdelen af svampene tages fra. Sukker, krydderier og eddike koges op. Lagen hældes kogende over halvdelen af svampene. Kan med fordel laves i forvejen.
Stegte svampe
Den anden halvdel af svampene sauteres let i smør med finthakket timian inden servering.
Helleflynder
Saltes og trækker på køl i et par timer. Dækkes med syrnet fløde og smør og bages i ovn ved 120 grader i ca. 10 minutter, eller indtil fisken er tilberedt.
Sauce af hjemmesyrnet muslingefløde
Når fisken er dampet sigtes væsken ned i en gryde sammen med muslingefond. Varmes forsigtig igennem og tilsmages med salt og peber.
Ved servering
Fisken anrettes forsigtigt og maskeres med saucen. Toppes med de forskellige elementer. Retten kan pyntes af med bitre urter efter eget valg.
