Dyppebrød af bedste karat med havsalt
Det gode brød er blevet det professionelle køkkens signatur. Og så er der god økonomi i at bage selv.
Sådan gør du:
Gæren opløses i vandet – sørg for, at det er rørt ud i vandet og tilføj de øvrige ingredienser. Køres i en røremaskine ca. 15 minutter indtil dejen slipper skålen.
Lad dejen hæve ca. 1 time.
Sæt en 4,8 ltr. gryde med låg på ovnens nederste indstik – tænd ovnen på 240°C. Når ovnen og gryden er helt varme, tages gryden ud, og dejen vendes ned i gryden.
Gryden sættes tilbage i ovnen med låg og skal nu bage ved 250°C i ca. 15 minutter.
Varmen reduceres til 190°C, og brødet bages yderligere 15 minutter med låg og 15 minutter uden låg.
Afkøles på rist inden der skæres i brødet.
