close

Hotellet på havet

11 steder i Nordsøen sørger Aramark for, at omkring 800 medarbejdere i olieindustrien kan leve godt og sundt døgnet rundt under forhold, der er et godt hotel værdigt. Buffeterne bugner morgen, middag, aften og til natmad af frisklavede retter foruden dagens mange tilbud om mellemmåltider. Så der er gang i køkkenerne og bagerierne døgnet rundt, hvor medarbejderne kan betjene sig af det allerbedste udstyr, for med 150-180 kilometer til land, skal tingene simpelthen fungere uden problemer. Både menu og servering skal være spændende og varieret, så BENT BRANDT spiller også en rolle i menuplanlægningen.

Man er på arbejde i 12 timer og har fri i 12 timer. Sådan er dagsrytmen i de to uger, medarbejderne fra Aramark er på job i Nordsøen. Arbejder man på en af de 9 faste produktionsplatforme, har man efterfølgende fri i fire uger, mens medarbejderne i køkkenerne på de to beboelsesplatforme møder igen tre uger senere. Så Morten Juul Andersen, Aramarks Director of Operations i Esbjerg, har ikke svært ved at tiltrække gode kokke, bagere og stewardesser til jobbene offshore.

Bøffer og Nøglehulsmærke i døgndrift

"Flere af vores 230 medarbejdere har deltidsjob i land eller har et liv som musiker eller kunstner ved siden af, men det tæller rigtig meget, at der foruden gode arbejdstider også er masser af faglige udfordringer ombord. For vi laver supergod mad," fortæller Morten Juul Andersen.

"Vi får friske råvarer sejlet ud i specialcontainere ca. en gang om ugen, og der er økonomi til, at tingene i køkkenet kan laves ordentligt og fra bunden. Mange har nok et billede af, at det handler om masser af kød, og der er da også folk ombord med hårdt, fysisk arbejde, som har brug for ekstra proteiner. Men salatbaren bugner hver dag, og den er moderne og varieret. Vi har altid Nøglehulsmærkede retter, morgenmadsbuffeten er med sunde mejeriprodukter, masser af tørrede nødder, bær, frugter og frisk frugtsalat, og mellemmåltiderne er typisk grøntsager og smoothies."

Og så er der friskbagt brød og kager tre-fire gange i døgnet, men kun wienerbrød en gang om ugen. På de store platforme er 3 af de 10 køkkenfolk på arbejde om natten – en natkok, en bager og en stewardesse. For olie- og gasfelterne i Nordsøen sover ikke, og der er døgnet rundt brug for både mad og drikke, rengøring, tøjvask og uniformspleje, som alle er en del af Aramarks ansvarsområder.

Sikkerhed for nul problemer

Det er nærliggende at spørge til sikkerheden på platformene, og Morten Juul Andersen tøver ikke med at kalde det endnu en jobfordel. "Sikkerhed er prioriteret over alt andet, og den mindste skade registreres, hvilket kan få betydning for kunden, når der kæmpes om nye kontrakter. Skærer man sig i fingeren, og skal der sys mere end et sting, hentes den uheldige med helikopter."

Af samme grund sørger man for, at Aramark-folkene har de absolut bedste arbejdsforhold med både god plads, ergonomisk rigtigt udstyr og det bedste af slagsen. Det skal være RATIONAL-ovne, siger Esbjerg-manageren, for der må ikke opstå problemer – det koster jo en formue at få en reparatør herud. Der må kun være minimal vedligeholdelse, og indretningen skal være optimal, hvilket bringer samarbejdet med BENT BRANDT på banen.

Inspiration fra leverandørerne

Ombygning og nyindretning af buffetområder og køkkener planlægges i et samarbejde mellem teams fra Aramark og projektafdelingen hos BENT BRANDT, mens folk fra Olieselskabet selv står for monteringen.

Buffet i kantinen
Buffetområdet i kantinen.

"Og så er BENT BRANDT jo også ofte med i vores menuplanlægning," konstaterer Morten Juul Andersen. "Et menuteam af kokke laver menuplaner for 10 uger ad gangen for alle vores 11 køkkener, og i den proces involverer vi vores leverandører, så vi hele tiden kan få ny inspiration til nye råvarer og retter. På samme måde bruger vi isenkramfolkene hos BENT BRANDT, som forsyner os med idéer til nye måder at servere og anrette på – noget, som også har stor interesse ombord, og når vores medarbejdere viser interesse og initiativ, bakker vi op og skaber de fornødne rammer," lyder det til slut fra manden, der har ansvaret for ca. 230 medarbejdere ud af Aramarks samlede medarbejderstab på 270.000.

Aramark er en amerikansk koncern, der bl.a. 16 gange har stået for serviceaktiviteterne under OL, driver mere end 5.400 kantiner, leverer mad og facility service til over 2.000 hospitaler, 2.200 skoler og et utal af sportsfaciliteter med alt fra græsslåning til pølsesalg. I alt mere end 2 milliarder serveringer om året, hvoraf ca. 250.000 serveres på 'hotellerne på Nordsøen'.

Industrikøkken · Storkøkken · Køkkenudstyr · Storkøkkenudstyr

BENT BRANDT er leverandør til danske storkøkkener, restauranter og kantiner. Vi leverer alle former for inventar, maskiner samt serverings- og køkkenartikler.
Nu også salg til private. Køb online på bentbrandt.dk