close

Kokkelandsholdene hjem med bedste resultat nogensinde

De Danske Kokkelandshold kommer hjem med den største medaljehøst ved VM nogensinde. Cateringlandsholdet er nummer tre i verden, og samlet vandt Danmark seks medaljer ved VM.

BENT BRANDT er stolt sponsor af landsholdene.

Cateringlandsholdet ved VM 2018 i Luxembourg, Bronze - tredje bedste på verdensranglisten for kokkelandshold. Foto : Anders Wiuff
Cateringlandsholdet ved VM 2018 i Luxembourg, Bronze - tredje bedste på verdensranglisten for kokkelandshold. Foto : Anders Wiuff

Cateringlandsholdet gjorde en fantastisk figur, selvom holdet kun har fire år på bagen.

Godt nok hentede man guld i selve konkurrencen, men et indviklet pointsystem, når der skal udregnes ranglistepoint, placerede danskerne på en flot tredjeplads i verden overgået af Finland på andenpladsen og Sverige på førstepladsen.

- Det er okay. Vi skal lige hjem og evaluere, og se hvor fejlene ligger henne. Nu får vi et glas champagne, og kører hjem til vores familier og så mødes vi igen i næste uge for at pakke ud og evaluere, siger Holdkaptajn Dennis Justesen.

Kokkelandsholdet (junior) - tæt på

En guldmedalje i Edible Buffet (Koldt Køkken) og en overbevisende indsats i Varmt Køkken onsdag aften, der også kastede en guldmedalje af sig, var ikke nok til at sikre juniorerne en plads blandt de tre bedste i verden.

Alligevel har holdet leveret den bedste præstation nogensinde.

- Vi fik en samlet femteplads på verdensranglisten og to guldmedaljer med hjem nu og her. De to guldmedaljer var vores mål, og det nåede vi, siger Kasper Corell.

Han og holdet fokuserer allerede på den træning, der starter til OL i 2020 fra januar måned 2019.

Ved OL i 2016 opnåede holdet sølv i Varmt Køkken og guld i Edible Buffet (Koldt Køkken). Resultatet ved VM er dermed en klar forbedring.

Kokkelandsholdet (senior) henter guld og sølv

Kokkelandsholdet (senior) hentede en guldmedalje i Varmt Køkken og en sølvmedalje for deres Kolde Bord. Selv om forventningerne har været høje, er Holdkaptajn Nicolas Min Jørgensen alligevel tilfreds.

- Det er en blandet følelse. Vi havde sat næsen op efter guld. Der var nogle ting, der drillede os med det kolde bord, og som har drillet os gennem hele træningsperioden. Guldet for den varme service i søndags gav os tro på det og blod på tanden. Det ender med en sølvmedalje, og det er også en flot præstation. Det må vi ikke glemme. Generelt må jeg sige, at vores bord er det flotteste bord, vi har lavet, siger Nicolas Min Jørgensen.

Resultatet ved VM tangerer det resultat, holdet opnåede ved OL i 2016. På trods af de flotte medaljer, betyder pointsystemet også her, at danskerne ikke får en plads i verdenstoppen.

Lys fremtid for dansk gastronomi

Dennis Rafn (inspirationskonsulent hos BENT BRANDT), International Dommer og medlem af bestyrelsen for Nordisk Køkkenchef Forening om hvorfor dansk gastronomi er inde i den rivende udvikling, man er inde i lige nu.

Videoen vises kun hvis du accepterer cookies. Accepter cookies

Kokkelandsholdet (junior) består af:

Holdkaptajn : Kasper Corell (Restaurant Uformel, København)

Michael Nørtoft (Ti Trin Ned, Fredericia)
Rasmus Bermann (Alchemist, København)
Mike Simonsen (Les Trois, Aarhus)
Mette Justesen (Kähler Villa Dining i Aarhus)
Kenneth Frederiksen (Restaurant Miro, Aarhus/Madværkstedet, Odder)
Nicolai Dahl Jensen (Anlægspavillonen i Holstebro)
Jakob Jensbye (Anlægspavillonen i Holstebro)
Mounir Carstensen (LE Gourmet i Lego House i Billund)

Coach: Mikkel Laursen (Restaurant Anker i Aarhus)
Teammanager: Ulla Pedersen.

Cateringlandsholdet består af:

Holdkaptajn: Dennis Justesen Nielsen (Vola A/S i Horsens)

Marianne M. Nørskov (Poul Due Jensen Academy i Bjerringbro)
Christina Larsen (Cheval Blanc)
Steven Damkilde (SimplyCooking A/S)
Søren Olsen (Le Chef, Aalborg)
Michael LeFevre Simonsen (Eurest-Compass Group hos Schneider Electric i Ballerup)
Casper Bøgeskov (SMPL Food i Risskov)

Teammanager: Tonny Meyer (MEYER KPC i Silkeborg)

Kokkelandsholdet (senior) består af:

Holdkaptajn: Nicolas Min Jørgensen (MIN FOOD i Aarhus)

Mads Søndergaard (Kokkelandsholdet, Masterchef på TV3 mv.)
Martin Sørensen (Hounö, Randers)
Mikkel Kjølhede (Skafferiet i Hinnerup)
Jakob Kofoed (Hotel Vejlefjord Kur & Spa i Vejle)
Benjamin Pedersen (Hotel Vejlefjord Kur & Spa i Vejle)
Tommy Jespersen (Falsled Kro i Falsled på Fyn)
Nikolaj Skadborg (Skadborg Private Dining på Frederiksberg)
Frederik Bach (Molskroen ved Ebeltoft)
Daniel Guldmann (Aramark/Maersk)
Gabriel Alhgren (Vanilla Chocolatier & Konditori i Vejle)
Frederik Pedersen (Sdr. Bjert Kro)

Teammanager: Ulla Pedersen

Industrikøkken · Storkøkken · Køkkenudstyr · Storkøkkenudstyr

BENT BRANDT er leverandør til danske storkøkkener, restauranter og kantiner. Vi leverer alle former for inventar, maskiner samt serverings- og køkkenartikler.
Køb på bentbrandt.dk - også online salg til private.