x Luk

19-02-2019

3 Michelin-stjerner til Aarhus

Organisationen bag Michelin Guiden giver topkarakter for afviklingen af arrangementet i forbindelse med præsentationen af 'Michelin Guide Nordic Countries 2019' i Aarhus.

Det var første gang, at det ikke var i en af de nordiske hovedstæder, det prestigefyldte arrangement blev afviklet. En kæmpe indsats fra VisitAarhus og FOOD Organisation of Denmark havde overbevist organisationen bag den nordiske udgave af Michelin Guiden om, at Aarhus kunne løfte opgaven.

Og det kunne Aarhus, konstaterede direktøren for Michelin Guiden, Gwendal Poullennec, efter arrangementet. ”3 stjerner,” lød bedømmelsen.

Den officielle ceremoni fandt sted i Musikhuset, hvor 450 meget spændte gæster med Tim Vladimir som konferencier fulgte uddelingen af stjerner. På den anden side af vejen – i Rådhushallen – kunne et tilsvarende antal gæster følge prisuddelingen på storskærm. Her var det bl.a. stjernerestauranternes medarbejdere, der i selskab med stjernekokke gennem tiderne, fødevareproducenter og heldige gastrointeresserede fik en munter aften i selskab med gæster på scenen hos Anders Lund Madsen.

Mens der i Musikhuset var gourmet-hapser til deltagerne, blev der i Rådhushallen serveret en 3-retters menu for de spisende gæster. Menuen var udviklet af 3 af de aarhusianske Michelin-restauranter, og mens disse restauranters medarbejdere fik sig en fortjent friaften som gæster, var det 20 kokkeelever fra Aarhus Tech, der stod for tilberedning og servering på porcelæn fra BENT BRANDT.

Michelin Guide Nordic Countries 2019

Menuen bestod som forret af rørt kalvetatar af krogmodnet kalvefilet med syltet strandløg og miso udviklet af restaurant Domestic. Hertil persille-enebærmayo, purløgs-kartoffelchips og frissésalat. Hovedretten var grise-ribeye-slag med knust, røget kartoffel med røget smør og hakket kørvel. Tilbehøret var sky med fyld af frisk ramsløgsolie fra Gastromé samt fermenteret og saltet ramsløgsblomster og hybenrosenblade fra Domestic. Der var ost til dessert – ostene Kry, Nordlys og Sirius fra Arla Unika og brød fra La Cabra. Substans havde leveret tilbehøret løg og stikkelsbær. Lokalt og godt.

Der havde i ugerne op til stjerneuddelingen været mange gætterier om nytilkomne stjerner. Ville Fyn og Nordjylland endelig komme med på Michelin-landkortet, og ville ceremoniens hjemby, Aarhus, blive begunstiget med flere stjerner? Men sådan gik det ikke. Noma kom efter sin genåbning igen på listen med 2 stjerner, mens kun en enkelt ny restaurant sikrede sig en stjerne. Det var den københavnske Alouette.

En ekstra tilføjelse i den funklende stjernenat blev Restaurant Moment i Feldballe på Djursland, der blev optaget som ny 'Bib Gourmand'-medlem i Michelin-familien.

Som privilegeret sponsor for arrangementet vil vi gerne fra BENT BRANDT ønske – ikke kun stjernemodtagerne – men os alle tillykke med både stjerner og show. For når der kommer fokus på gastronomien og de gode råvarer, kommer det os alle i branchen til gavn. Det inspirerer, gavner uddannelserne og skærper opmærksomheden hos gæsterne.

Danske restauranter i 'Michelin Guide Nordic Countries 2019'

Tre stjerner:

  • Geranium, København

To stjerner:

  • Koks, Færøerne
  • Noma, København
  • A|O|C, København
  • Kadeau, København
  • Henne Kirkeby Kro, Henne Kirkeby

En stjerne:

  • Alouette, København
  • Clou, København
  • Era Ora, København
  • Formel B, København
  • Jordnær, Gentofte
  • Kiin Kiin, København
  • Kokkeriet, København
  • Kong Hans Kælder, København
  • Marchal, København
  • 108, København
  • Relæ, København
  • Søllerød Kro, Holte
  • Studio at the Standard, København
  • Domestic, Aarhus
  • Frederikshøj, Aarhus
  • Gastromé, Aarhus
  • Substans, Aarhus
  • Kadeau, Bornholm
  • Ti Trin Ned, Fredericia
  • MeMu, Vejle
  • Slotskøkkenet (Dragsholm Slot), Hørve
  • Frederiksminde, Præstø

{{headline}}

{{product.FullName}} Varenr: {{product.Number}}

Pris/stk (ekskl. moms)
Pris/stk (inkl. moms)
Pris (ekskl. moms)
Pris (inkl. moms)
{{product.Price.Value * vat | currency : '' : 2}}
FØR {{product.PriceBefore.Value * vat | currency : '' : 2}}

Industrikøkken · Storkøkken · Køkkenudstyr · Storkøkkenudstyr

BENT BRANDT er leverandør til danske storkøkkener, restauranter og kantiner. Vi leverer alle former for inventar, maskiner samt serverings- og køkkenartikler.
Køb på bentbrandt.dk - også online salg til private.