close

Hvordan skal din idé serveres?

Dit valg af porcelæn, glas og bestik skal understøtte din profil. Er maden eller indretningen rustik? Er det fint, let og enkelt? Går du ind for det økologiske og bæredygtige eller er du trendsætter med mod på det usædvanlige? Tag på besøg hos din storkøkkenleverandør, gå en tur i showroomet, vælg ud og prøv dig frem – med råd og vejledning fra de konsulenter, som også ved noget om økonomi, opbevaring og holdbarhed.

Generelt

  • Tænk enkelt! Vælg så få basisting som muligt og brug de enkelte ting til mere – en pastatallerken er flot til salat, og samme glas til rød- og hvidvin er trend.
  • Du kan få porcelæn og glas med kantskårsgaranti. Det betyder, at et produkt med kantskår ombyttes til et nyt, tilsvarende produkt uden beregning. Så selv om produkter med kantskårsgaranti umiddelbart kan være dyrere, viser erfaringerne, at det ofte er en god investering.

Porcelæn

  • Vælg så få, forskellige elementer som muligt. En tallerken med stor spiseflade kan give en forret elegance, give en hovedret volumen og fungere som fad til en tapasservering. Pastatallerkenen er også perfekt til salat og elegant til dessert.
  • Hvem siger, at porcelæn skal være hvidt? Der findes masser af flotte farvede stel, som både kan mixes og spille op til en bestemt farveholdning i indretningen.
  • Hvid er ikke bare hvid, når det handler om porcelæn. Glasuren varierer fra mærke til mærke – fra den varme nuance til den kolde med en blålig undertone – så det kan være svært at mixe hvide produkter fra forskellige stel.
  • Keramiske produkter har svært ved at holde til professionelt brug, men du kan få rustikke porcelænsprodukter med keramisk udtryk. Holdbarhed handler både om stellets kerne og om brænding.
  • Vælg produkter, der kan stables.

Glas

  • I det moderne cafékoncept er det legalt at forenkle antallet af forskellige vinglas – rød- og hvidvin serveres i samme glasstørrelse, og glas til vand, sodavand og saft anvendes også til aftenens drink eller til snacks.
  • Skal det være krystal eller hærdet glas med kantskårsgaranti – eller kan du skabe profil med bryggeriernes mange forskellige glas i flotte former og med logoer?
  • Vinglas med en diskret skænkestreg eller et knæk i formen kan være en god vejledning for dit personale, når der skænkes – og en rigtig god forretning.
  • Mange vinglas med kort stilk kan stables.

Bestik

  • Jo bedre stålkvalitet, jo bedre kan du bevare dit bestik blankt. 18/10 og 18/8 stål kan poleres flottere og mere blankt end 18/0 kromstål.
  • Vælger du mat bestik, slipper du for at pudse.
  • Din gaffel kan være universel, men vælg en kniv med et godt skær. Serverer du burgere eller steaks, kan du overveje at supplere dit stel med en speciel steakkniv.

Udeservering

  • Brug skridsikre bakker i glasfiber og gummi, når dit personale skal bevæge sig ud og ind. Vær opmærksom på, at bakkerne skal være fremstillet i et materiale, der kan gå i opvaskemaskinen.
  • Vælg glas, som kan stables af hensyn til afrydning – f.eks. koniske glas og vinglas med kort stilk.
  • Du kan overveje, om udeservering af drikkevarer skal ske i brudsikre glas. Glas af polycarbonat kan ikke gå i stykker, de vejer mindre og er billigere i længden.

Industrikøkken · Storkøkken · Køkkenudstyr · Storkøkkenudstyr

BENT BRANDT er leverandør til danske storkøkkener, restauranter og kantiner. Vi leverer alle former for inventar, maskiner samt serverings- og køkkenartikler.

Nu også til private. Køb online på bentbrandt.dk