close

Sprød havrekage med hvedeis og vaniljegræskar

Sprød havrekage

Styrbæks

Ingredienser:

  • 150 g muscovadosukker
  • ½ stang god vanilje
  • 150 smør
  • 80 g grov havre
  • 75 g hvedemel
  • ½ tsk. hjortetaksalt

Tilberedning:

Rør sukker, vanilje og smør sammen.

Bland havre med hjortetaksalt og rør i blandingen.

Lad dejen hvile 30 min.

Rul fladt ud i ca. 1 cm tykkelse og udstik med runde forme 5-6 cm i diameter.

Græskarcreme

Ingredienser:

  • 2 dl juicet Hokaido-græskar
  • ½ stødt vaniljesukker
  • 100 g sukker
  • 0,3 g Xantana og en knivspids salt
  • 3 æggeblommer
  • Evt. lidt kastanjelikør

Tilberedning:

Mas vaniljen ud i lidt sukker og rør det sammen med æggeblommerne.

Kog græskarjuicen op med resten af sukkeret, lidt salt og Xantana.

Pisk den varme juice i æggeblommerne, og legér op over varme, mens der piskes konstant.

Smag evt. til med et par dråber citron og lidt kastanjelikør og sæt på køl.

Uhrehvedeis

Ingredienser:

  • 8 æggeblommer
  • 200 g sukker
  • 2½ dl fløde 38%
  • 7½ dl mælk
  • 250 g uhrehvedekerner

Tilberedning:

Rist hvedefrø på en tør pande under hyppige vendinger 2-3 timer, indtil frøene er aktiverede, så duften breder sig.

Kog fløde og mælk op, tilsæt kerner og lad stå og trække ½ time.

Pisk æggeblommer og sukker til en luftig masse.

Kog kerneblandingen op igen og pisk den kogende i æggeblommemassen.

Hæld det hele tilbage i gryden og pisk op til ca. 90°, sigt derefter massen over i en skål, lad den afkøle, og kør den på en ismaskine.

Tip: En god købeis kan også anvendes

Klavs Styrbæk, STYRBÆKS – Gourmetrestaurant, kokkekurser m.m

Del

Industrikøkken · Storkøkken · Køkkenudstyr · Storkøkkenudstyr

BENT BRANDT er leverandør til danske storkøkkener, restauranter og kantiner. Vi leverer alle former for inventar, maskiner samt serverings- og køkkenartikler.

Nu også til private. Køb online på bentbrandt.dk