close

Skål for den gode smag

For kok og snapsebogsforfatter Rasmus Leck Fischer er det lige så naturligt, at køkkenet profilerer sig på personlige kryddersnapse som på hjemmebagt brød og marmelader eller safter lavet fra bunden. Det har han skrevet en bog om, og du finder eksempler på hans inspirerende opskrifter her.

Snaps er noget af det letteste, du kan lave selv. Det handler om at starte med en god grundsnaps, og Rasmus har Brøndum som favorit. Så handler det om at gå på opdagelse i naturen, lade fantasien spille og væbne sig med et par måneders tålmodighed. Snaps er til mere end sild og ost – det er et spændende alternativ til cocktails og traditionel spiritus.

Kryddersnaps er et fantastisk dekorativt indslag på hylden og på bordet. Med en farvepragt, der suppleres af ingrediensernes næsten grafiske form og med en forskellighed, du kan understrege gennem dit miks af karafler og dit valg af glas til serveringen. Køb Rasmus Leck Fischers bog om snaps her.

Citrontimian og karamel

Ingredienser:

  • 1 fl. Brøndum Snaps Klar 70 cl
  • 2 kviste citrontimian
  • 2 spsk. karamelbrud

Skyl citrontimiankvistene og dryp dem godt af. Karamelbrud laves ved at karamellisere 300 g sukker på en tør pande. Når karamellen er gylden hældes den ud på bagepapir, hvor den skal køle af. Når karamellen er stivnet, knuses den i et klæde med en kagerulle, og brudene gemmes i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Karamelbrudene opløses på få timer i snapsen og smager fantastisk. Citrontimian og karamel skal trække minimum 1 måned, før snapsen filtreres – gem evt. et par kviste citrontimian i flasken som pynt.

Denne snaps bliver bedre og bedre, jo længere den står.

Sæson: Hele året.

Hvidtjørnebær

Ingredienser:

  • 1 fl. Brøndum Snaps Klar 70 cl
  • 200 g hvidtjørnebær uden stilk

Har bærrene ikke fået frost, klares dette med 2 dage i fryseren.

Lad bærrene trække på snaps i et stort sylteglas i 1 til 2 måneder, alt efter hvor kraftig snapsen ønskes. Bærrene kan trække i op til 5 måneder.

Hvidtjørn tilhører rosenfamilien og blomstrer i juli med små hvide blomster. I efteråret står hvidtjørnen med klaser af små mørkerøde bær, som er grundlaget for denne kraftige og vel­smagende snaps. Bærplukningen skal ske efter den første frost (f.eks. i november), men det er et kapløb med fuglene, som også venter på, at frosten får den skjulte sødme frem i bærrene. Pluk derfor dine hvidtjørnebær, inden frosten sætter ind, og læg dem 2 dage i fryseren.

Tip:Brug hvidtjørnesnaps til kaffebordet og gerne i ledtog med kage, chokolade og nødder.

Sæson: September-november.

Longdrink med blåbær og timian

Ingredienser:

  • 4 cl timian
  • 2 cl citronsaft
  • 1 tsk. honning
  • 3 kviste timian
  • 6 cl Bioatta blåbærsaft
  • Store isterninger

Snaps, citronsaft, honning, timiankviste og blåbærsaft kommes i en cokctailshaker - ryst og server drikken i cocktailglas toppet op med is og pynt evt. med lidt frisk timian.

Del

Industrikøkken · Storkøkken · Køkkenudstyr · Storkøkkenudstyr

BENT BRANDT er leverandør til danske storkøkkener, restauranter og kantiner. Vi leverer alle former for inventar, maskiner samt serverings- og køkkenartikler.

Nu også til private. Køb online på bentbrandt.dk