close

Marcipanæbleskiver med kirsebærlikørglasur og salte honningmandler

Ingen jul uden æbleskiver! Men trenden rykker ved juletraditionerne. Den danske nationalspise breder sig som helårs-spise i det nordiske køkken – og i nye, fantasifulde varianter.

Marcipanæbleskiver

Til 14 stk æbleskiver

Tørre ingredienser:

  • 2½ dl hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. salt

Æg:

  • 3 æg – delt i blommer og hvider

Våde ingredienser:

  • 2½ dl sødmælk
  • 2 spsk. smør

Fyld:

  • 200 g revet marcipan

Pynt:

  • 150 g flormelis
  • Kirsebærvin
  • 50 g salte honningmandler

Fremgangsmåde:

Bland de tørre ingredienser
Rør våde ingredienser ud i æggeblommerne
Rør den tørre blanding i den våde
Tilsæt revet marcipan
Pisk æggehviderne stive og fold dem i dejen
Bag æbleskiverne i smeltet smør
Rør glasur af flormelis og kirsebærvin
Kom glasur på hver æbleskive, når de er kolde og pynt med hakkede, salte honningmandler

Tip

Kan laves i god tid i forvejen – f.eks. til julebrunch.

Del

Industrikøkken · Storkøkken · Køkkenudstyr · Storkøkkenudstyr

BENT BRANDT er leverandør til danske storkøkkener, restauranter og kantiner. Vi leverer alle former for inventar, maskiner samt serverings- og køkkenartikler.

Nu også til private. Køb online på bentbrandt.dk