close

Lage til syltning fra Falsled Kro

Per Hallundbæk deler ud af sine opskrifter på syltelager.

Syltelage
  • 1 liter hvidvin
  • 1 liter olivenolie
  • 1 liter vand
  • 2 blade laurbær
  • Et par stilke timian

Lage til syltning af løg, artiskokker, gulerødder og små selleri

Kog lagen op og kog de ønskede grøntsager næsten møre i lagen. Tag dem op og kom dem på steriliserede sylteglas og hæld lage over til det dækker. Luk låget tæt og kom sylteglassene i ovnen ved 85°C damp i 25 minutter. Tag glassene ud og kom på køl. De syltede grøntsager holder i mange måneder, og lagen kan bruges som dressing eller sauce, når glassene åbnes og grønt­sagerne bruges.


Syltelage
  • 1 dl hyldeblomsteddike (eller en hvilken som helst anden eddike)
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand

Eddikelage til syltning af beder, små løg og små gulerødder

Lagen koges op, og grøntsagerne koges møre i vand. Grøntsagerne afkøles og kommes på sterili­serede sylteglas. Hæld lagen over til det dækker. Glassene lukkes med tætsluttende låg og sættes i en 85°C varm ovn med damp i 25 minutter. Tag glassene ud og sæt dem på køl. Holder i mange måneder, og lagen er velegnet til dressing eller sauce.


Syltelage

Eddikesyltede vagtelæg

Kog 50 vagtelæg i 4 minutter. Kom æggene i isvand og pil dem. Kom æggene på steriliserede sylteglas, dæk dem med halv vand og halv balsamicoeddike. Læg låget på og sæt glassene på køl. Holder 2-3 måneder.

Del

Industrikøkken · Storkøkken · Køkkenudstyr · Storkøkkenudstyr

BENT BRANDT er leverandør til danske storkøkkener, restauranter og kantiner. Vi leverer alle former for inventar, maskiner samt serverings- og køkkenartikler.

Nu også til private. Køb online på bentbrandt.dk