close

Æblekompot med lyse rosiner

Sådan tilbereder du den klassiske æblekompot på en Frima.

Ingredienser

  • 10 stk. madæbler (f.eks. Belle de Boskoop, Discovery, Ingrid Marie)
  • 3 dl æblesaft (ufiltreret)
  • 200 g lyse rosiner
  • 2 vaniljestænger (kornene herfra)
  • 75 g rørsukker
  • ½ tsk. kardemomme
  • Æbleeddike
  • Fremgangsmåde:

    FRIMA'en startes på dessertsymbolet. Vælg knappen ‘Koge frugt', og indstil tiden til 20 minutter (kan varierere afhængig af æbleternenes størrelse og fasthed). Æbler skæres i grove tern og kommes i FRIMA'en med de resterende ingredienser minus eddike. Efter endt kogning omrøres kompotten og tilsmages eventuelt med ekstra sukker og æbleeddike.

    Ved at undlade omrøring under tilberedningen får du en kompot med masser af struktur.

    Du kan vælge at tilsætte flere æbletern efter endt kogning, hvis du ønsker mere tekstur.

    Del

    Industrikøkken · Storkøkken · Køkkenudstyr · Storkøkkenudstyr

    BENT BRANDT er leverandør til danske storkøkkener, restauranter og kantiner. Vi leverer alle former for inventar, maskiner samt serverings- og køkkenartikler.

    Nu også til private. Køb online på bentbrandt.dk