close

Æbleflæsk

Æbleflæsk med jordskokker

Æbleflæsk
Æbleflæsk med jordskokker.

Ristede jordskokker

Tænd ovnen på 170°. Skrub jordskokkerne rene – skræl dem ikke. Tag en enkelt jordskok fra, og kom resten i et lille ovnfast fad, og vend dem rundt med smørret. Sæt fadet i ovnen, og lad jordskokkerne riste, til de er gyldne udenpå og bløde indeni – det tager ca. 1 time.

Sprødt rugbrød

Skær papirtynde skiver, mens rugbrødet er halv-frosset. Læg skiverne på en bageplade og bag dem gyldne og sprøde i ovnen ved 170°. Det tager ca. 10 min.

Sovs

Skræl 3 af æblerne, uden at smide skrællerne væk, og kom æblerne i koldt vand. Kom fonden i en gryde sammen med en håndfuld af æbleskrællerne, to skiver af baconen og en kvist timian, og lad den koge ind til ca. en fjerdedel af væsken er tilbage, og den har fået sovsekonsistens. Sigt sovsen, og smag den til med salt, peber og æbleeddike.

Æbleflæsk

Fjern kernehusene fra de skrællede æbler, og skær dem i grove tern. Steg baconen sprød i bunden af en gryde. Tag baconen op. Skær kødet i små bøffer – ca. 5 cm tykke. Steg bøfferne i baconfedtet i gryden og giv dem salt og peber. Tag bøfferne op og hæld fedtet fra gryden, og lad så æbleternene simre møre under låg med den smule fedt, der sidder tilbage i gryden. Tilsæt evt. et par skefulde vand for at undgå, at æblerne brænder på. Rør æblerne til mos, når de er bløde nok til det. Smag æblemosen til med æbleeddike og sukker.

Rå jordskok og æble

Rør olie, sennep og 1 spsk. æbleeddike sammen i en lille skål. Skær den rå, uskrællede jordskok i så tynde skiver som muligt, og vend skiverne med dressingen – gerne ½ time før servering. Halver det uskrællede æble, fjern kernehuset og skær æblet i tynde skiver.

Ved servering

Skær de bagte jordskokker og bøfferne i halve eller kvarte. Anret æblemosen med de bagte jordskokker, stegt bacon, stegte bøffer, rugbrødsdrys, marineret rå jordskok, nogle skriver rå æble, sovs og lidt ekstra frisk timian.

Læs mere: Vi har besøgt Hotel Saxkjøbing, læs om det her.

Industrikøkken · Storkøkken · Køkkenudstyr · Storkøkkenudstyr

BENT BRANDT er leverandør til danske storkøkkener, restauranter og kantiner. Vi leverer alle former for inventar, maskiner samt serverings- og køkkenartikler.
Nu også salg til private. Køb online på bentbrandt.dk